Mini kaasstengels met maanzaad

Mini kaasstengels met maanzaad

Deze leuke kaasstengels maak je niet van bladerdeeg, maar van een easy zelfgemaakt deeg waar de kaas doorheen gaat. Met wat bloem, boter, ei en kaas maak je in een handomdraai je eigen heerlijke kaasstengels! Een heerlijke en feestelijke snack voor bij de borrel, op een feestje, als dipper in je soep of gewoon tussendoor.

Zet de volgende ingrediënten maar op je boodschappenlijstje:

  • 60 gram geraspte 30+ kaas
  • 100 gram bloem + wat extra om het aanrechtblad te bestuiven
  • 55 gram roomboter
  • 1 ei
  • een snufje zout
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • een handje maanzaad
  • ook nodig:
  • een deegroller

Mini kaasstengels met maanzaad

Zo maak je de kaasstengels:

Zeef de bloem met het zout en de paprikapoeder boven een beslagkom. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg deze toe aan het bloemmengsel. Wrijf de boter met je vingertoppen door de bloem heen, door zachtjes beetjes bloem en boter bij elkaar te wrijven en lichtjes te knijpen. Ga hier net zo lang mee door tot het deeg begint te lijken op kruimels. Klop het ei los in een bekertje en giet de helft hiervan bij het kruimeldeeg. Voeg ook de geraspte kaas toe en kneed alles even kort samen tot een stevig deeg. Maak van het deeg een bal en wikkel hem in plastic folie of een boterhamzakje. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een met bakpapier beklede bakplaat klaar.
Bestuif een schoon werkblad met een beetje bloem. Rol het deeg hier met de deegroller voorzichtig op uit, tot een rechthoekige lap van ongeveer 30 bij 20 centimeter. De dikte van het deeg moet rond de 5 millimeter zijn. Controleer met een spatel of het deeg nog los op het blad ligt en niet vastgeplakt zit.

Bestrijk de deeglap met de rest van het ei, en strooi de maanzaad erover. Snijd de deeglap in de breedte door midden, en snijd hierna van beide stukken kleine reepjes van ongeveer 10 bij 1 centimeter. Verdeel de reepjes over de bakplaat met een kleine ruimte ertussen, en bak ze af in de voorverwarmde oven op 200 graden voor 12 tot 14 minuten. Houd de stengels een beetje in de gaten; zijn ze goudbruin? Dan mogen ze eruit.

Laat de stengels afkoelen en serveer ze rechtopstaand in een leuk bekertje of glaasje voor een feestelijke presentatie. Enjoy! 🙂

Mini kaasstengels met maanzaad

Tip! Vervang de 30+ kaas eens voor geraspte geitenkaas voor een extra bijzondere smaak.

Mini kaasstengels met maanzaad

Op zoek naar nog meer hartige hapjes? Probeer dan ook eens mijn ham kaas stengels met knoflook kruidenboter.

Hey! Wist je trouwens dat Nest ook een online shop heeft? Hier vind je vrolijke fairtrade t-shirts, leuke kaartjes en mooie sieraden.

De Nest Warehouse shop vol vrolijke items

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Tagged , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *