Koude pastasalade met kip, zongedroogde tomaat en olijven

koude-pastasalade-met-kip-zongedroogde-tomaat-en-o

kom in de vakantiestemming met deze zonnige mediterraanse pastasalade. Gevuld met kip, mozarella, olijven, en lichtpittige rucola!

Een heerlijke pastasalade die kan dienen als maaltijdsalade of bijvoorbeeld als bijgedrecht tijdens een barbeque. Vanwege de zure room op de pasta en de olijfolie van de zongedroogde tomaat en de olijven heb je geen dressing nodig; hussel de salade door elkaar en de smaakjes en olie zullen door de hele salade aanwezig zijn.

Zet de volgende ingredienten maar op je boodschappenlijstje:

  • 15 gram kip
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 100 gram fussili pasta
  • 45 gram zure room
  • 2 eetlepels italiaanse kruiden
  • 45 gram rucola
  • 10 mini mozarella balletjes (ong. half zakje)
  • 50 gram olijven
  • 50 gram zongedroogde tomaat
  • peper en zout

2

Zo maak je de salade

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Wrijf de kip in met de olijfolie en de rozemarijn. Bak de kip dan op 180 graden in ongeveer 18 minuten gaar. Laat de kip goed afkoelen.

Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet de pasta af en laat de pasta daarna afkoelen.

Meng de zure room met de italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak. Roer het zure room mengsel daarna door de koude pasta totdat alles goed bedekt is.

Snijd de kip en zongedroogde tomaat in kleine stukjes. Maak de salade op door te beginnen met de rucola. Plaats hierop de pasta, kip, en maak de salade af met de zongedroogde tomaat, olijven en mozarella balletjes. Eet smakelijk!

1

3

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
Koude pastasalade met kip, zongedroogde tomaat en olijven
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Tagged , , , ,

One thought on “Koude pastasalade met kip, zongedroogde tomaat en olijven

  1. […] Meer salade inspiratie? Wat dacht je van een koude pastasalade met kip, zongedroogde tomaat en olijven. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *